Body Types: Karakteristikat dhe veshjet e përshtatshme për secilën.

Cila është forma e trupit të një trekëndëshi të përmbysur?

Gratë me një trup trekëndësh të përmbysur kanë shpatulla më të gjera se ijet, me pak ose aspak përcaktim të belit. Trupi i tyre ndjek formën e një "V" dhe supet mund të jenë të drejta, katrore ose me pamje atletike.

Karakteristikat:

 • Shpatulla të gjera, gjoks dhe shpinë
 • Ijet e ngushta dhe fundi
 • Pak ose aspak përkufizim i belit
 • Këmbë të bukura, me formë
 • Siluetë me pamje atletike

Dos dhe Don't për një trup trekëndëshi të përmbysur:

Don't:

 • Mos vishni rroba që krijojnë më shumë volum në shpatulla.
 • Mos vishni dekolte të gjera dhe të drejta
 • Mos vishni modele me zë të lartë dhe detaje të rënda rreth qafës dhe shpatullave.
 • Mos vishni pantallona të ngushta dhe buzë të ngushta

Do:

 • Vishni rroba që balancojnë shpatullat e gjera
 • Krijoni iluzionin e një beli të përcaktuar
 • Tërhiqni vëmendjen tek këmbët tuaja.
 • Zgjidhni stile që i shtojnë volumin ijeve dhe vijës së këmbëve.

Bluze Waffle

Set Gana

Fustan Emily

Set Chanton

 

Cili është lloji i trupit trekëndësh?

Femrat me këtë lloj trupi kanë ijet më të plota në përpjesëtim me pjesën e sipërme të trupit, ajo njihet edhe si forma “dardhë”. Mos i humbisni këto këshilla fantastike se si mund ta bëni trupin tuaj trekëndësh/dardhë të funksionojë për ju.

Karakteristikat:

 • Ijet e gjera
 • Supet e ngushta
 • Bel i vogël

Dos dhe Don't për formën e trekëndëshit

Don't:

 • Garments that accentuate the lower body
 • Leggings, tights
 • Define your waist or hips too much.

Do:

 • Balanconi siluetën duke tërhequr syrin në gjysmën e sipërme.
 • Zgjidhni copa që shtojnë volum në pjesën e sipërme të trupit dhe përmirësojnë supet
 • Provoni të vishni printe që bien në sy dhe detaje sipër.

Pallto Plaid

Fustan A-line Dots

 

Çfarë është një formë e trupit hourglass?

Femrat që kanë këtë lloj trupi kanë shpatulla dhe ijë me gjerësi proporcionale dhe një bel të përcaktuar. Është një lloj trupi shumë i dëshirueshëm, proporcional dhe femëror. Pothuajse çdo gjë e vendosur rreth belit dhe gjirit duket mirë, sepse ato theksojnë një siluetë shumë femërore.

Karakteristikat:

 • Bel i përcaktuar
 • Shpatulla dhe ijet proporcionale.

Dos and Don't për trupa me formë hourglass

Don't:

 • Veshje me përmasa të mëdha
 • Shtoni volum shtesë në supet dhe ijet
 • Printime të rënda 

Do:

 • Qafa V dhe dekolte të rrumbullakëta
 • Bluza pas trupit

Golf

Fustan Furz

Fustan Majra

 

Çfarë është një formë e trupit të dardhës?

Forma e trupit të dardhës karakterizohet nga ijet e mëdha të cilat janë më të gjera se busti dhe supet.
Kjo e bën trupin të duket si një dardhë.

Karakteristikat:

 • Shpatullat janë më të ngushta se ijet dhe mund të jenë të pjerrëta
 • Bust i vogël
 • Një bel i përcaktuar falë ijeve më të mëdha
 • Ijet dhe/ose kofshët e plota
 • Këmbët ka të ngjarë të jenë të plota ose muskulare
 • Rritja e peshës priret së pari të jetë e dukshme rreth ijeve, kofshëve dhe mesit të poshtëm

Çelësi për të veshur këtë formë trupi është të largoni vëmendjen nga ijet më të gjera dhe ta tërheqni atë drejt pjesës së sipërme të trupit dhe belit të përcaktuar.

Fustan Pola

Golf

Fustan Eletricity

Bluze Collary

 

Cili është lloji i trupit drejtkëndësh?

Forma e trupit drejtkëndësh karakterizohet nga përmasa të barabarta të bustit, belit dhe ijeve. Mungesa e kthesave e bën trupin të duket si një kolonë ose një drejtkëndësh.

Karakteristikat: 

 • Linjë e drejtë e shpatullave dhe kafazit të kraharorit
 • Busti dhe ijet kanë përafërsisht të njëjtën gjerësi
 • Përkufizim shumë pak ose aspak i belit
 • Ijet e drejta dhe fundet
 • Rritja e peshës zakonisht shpërndahet në mënyrë të barabartë në të gjithë trupin

Set Magazine

Pantallona Bruna

Fustan Asana

 

Si të vishni një lloj trupi të rrumbullakët

Lloji i trupit të rrumbullakët quhet gjithashtu rreth ose mollë.Së pari, shpatullat tuaja janë të gjera, dhe ijet tuaja janë të ngushta, ose ijet tuaja janë sa supet tuaja. Ka të ngjarë të keni një bust më të madh, por kjo nuk është një kërkesë. Faktori më i rëndësishëm është mungesa juaj e një beli të përcaktuar. Kjo bëhet sfida juaj më e madhe kur visheni.

Detajet e ekzagjeruara në shpatullat tuaja ose në vijën e bustit, në pjesën e përparme të sipërme ose xhaketa nuk do të bëjnë asgjë për ju. Shmangni pantallonat dhe fundet e përparme me palosje; shmangni gjithashtu pantallonat me bel, skinny jeans.

Pallto

Fund

Pulover

Kemishe

 

hello

Share this post